FOUNDATION WORKSHOP TEXAS

Foundation Workshop Texas

Men zegt dat je pas echt een documentaire fotograaf kan worden als je Foundation Workshop in Texas hebt gevolgd; dus ambitieus als ik ben vertrok ik richting Glen Rose. Ik had het geluk om – samen met 3 Amerikaanse en 1 Canadese fotograaf – in een groep te zitten met 2 van de beste mentoren ter wereld; Citlalli Rico en Tyler Wirken.

Dagenlang hebben we met deze mensen opgesloten gezeten in een kleine hotelkamer; de andere groepen kwamen we amper tegen. Het leuke is ook dat je om 1u ’s nachts je ‘assignment’ (een persoonlijke 2daagse opdracht) krijgt, waarop staat te lezen dat je binnen 5u aanwezig moet zijn en dat het ook nog eens meer dan een uur rijden is.

Ik werd toegewezen aan de familie Pendergrass, een heel christelijk gezin met 4 kinderen in Dublin (hartje landelijk Texas). Daar ontdekte ik hoe homeschooling werkt, hoe de bijbel centraal staat in hun leven en hoe ze gelukkig zijn met het weinige dat ze maar hebben. Ik ontdekte hoe ik mijn eigen emoties moest gebruiken om het verhaal van deze mensen te vertellen.

De Foundation Workshop heeft van mij niet alleen een betere fotograaf gemaakt, maar vooral een betere versie van mezelf. Ik leerde hoe ik mijn introvert zijn om de tuin kan leiden via fotografie. Het was een week van heel weinig slaap en als gevolg een jet lag om u tegen te zeggen. Maar man, het was een week in de Amerikaanse middle of nowhere helemaal waard…

Wil je graag mijn portfoliopagina bij Fearless Photographers bekijken? → Kristof Claeys Fearless Photographers

Meer info over documentaire trouwfotografie? → Documentaire trouwfotografie

contacteer mij met al jouw vragen over shoots, workshops…

Kristof Claeys Photography
Deisterweg 7, 9991 Adegem

0468/01.90.54
info@kristofclaeys.be

© 2021 Kristof Claeys 2021 design by pixol