Ik ben Kristof.

En zo is er maar 1…

We zijn 2006, in het zuiden van Libië aan de grens met Tchaad. Tijdens een transSahara in een 2pk, zijn we een week lang door de troepen van kolonel Kadhaffi vastgehouden (lang verhaal) in the middle of knowhere. Daar was ik getuige hoe gekliste migranten bovenop een vrachtwagen terug de grens over moesten. Streng verboden om te fotograferen, maar ik kon het niet laten. Dat was het moment waarop mijn jeugddroom om fotojournalist te worden weer kwam opborrelen en besloot om mijn leven een andere wending te geven.

Ik nam deel aan een avondcursus fotografie en begon in 2011 in bijberoep. Ambitie en gedrevenheid om een zo goed mogelijke fotograaf te worden voor mijn klanten, leidde me naar workshops in Italië, Nederland, Canada en Texas. Leren van de besten in het vak. Kennis is belangrijker dan duur foto materiaal. Eind 2018 voelde ik me voor het eerst helemaal fotograaf. Ik was er klaar voor; klaar om me elke dag te smijten voor de fotografie. Met Libië in mijn achterhoofd hanteer ik een documentaire kijk op fotografie, die ik vandaag hanteer tijdens huwelijksreportages en day in the life sessies…

Basecamp is Maldegem in Oost-Vlaanderen, maar ik heb reportages gemaakt in elke Belgische provincie en in Nederland. Available worldwide and always ready to rock ’n roll!

Kristof

 

Kristof Claeys Photography
Deisterweg 7, 9991 Adegem

0468/01.90.54
info@kristofclaeys.be