Ik ben Kristof. En zo is er maar 1…

We zijn 2006, in het zuiden van Libië aan de grens met Tchaad. Tijdens een trans-Sahara in een 2pk, zijn we een week lang door de troepen van kolonel Khadaffi vast gehouden (lang verhaal) in the middle of knowhere. Daar was ik getuige hoe gekliste migranten bovenop een vrachtwagen terug de grens over moesten. Streng verboden om te fotograferen, maar ik kon het niet laten. Dat was het moment waarop mijn jeugddroom om fotojournalist te worden weer kwam opborrelen en besloot om mijn leven een andere wending te geven. Een documentaire kijk op fotografie, die ik vandaag hanteer op huwelijken en lifestyle reportages .

I’m Kristof. And there’s only 1 like me…

We are 2006, in the south of Libya at the Tchaad border. During a trans-Sahara in an old Citroen 2CV, the troops of colonel Khadaffi decided to hold us for a week in the middle of nowhere (long story). There I witnessed how captured migrants left the country again on top of a truck. It was forbidden to take pictures, but I couldn’t resist it. That was the moment my childhood dream to become a photojournalist popped up again and decided to make a 180 turn in my life. A documentary approach on photography, which I use to be a wedding & lifestyle storyteller…

HUWELIJK

Er zijn 1001 huwelijksfotografen, waarom zou ik jou kiezen?

Deze vraag van 10 miljoen kan ik simpel beantwoorden; ik laat de mensen zichzelf zijn. Ik ga jullie en je gasten nooit dirigeren waar te staan en wat te doen. Ik ben op mijn best als ik doorheen het gebeuren kan zweven zonder al te veel op te vallen. Op deze manier kan je deze belangrijke dag beleven zoals je het zelf in gedachten hebt. Zelfs bij de fotoshoot heb ik een aanpak waardoor het niet eens lijkt alsof je staat te poseren…

Wat is je stijl?

Ik registreer wat er voor mijn neus gebeurt en lever een reële weergave af van jullie huwelijksverhaal. Storytelling als ware het een documentaire. Is opa in slaap gevallen tijdens de middag? Staat een kindje in zijn neus te peuteren tijdens de familiefoto’s? Heeft de bruidegom per ongeluk in een grote hondenboodschap getrapt? Heerlijk! Wedden dat deze foto’s je huwelijksalbum halen? Dit zijn de momenten die een meerwaarde geven aan jullie trouwreportage en niet welk bloemetje naast de menukaart op tafel stond…

Wat is je specialiteit?

Jaarlijks volg ik workshops bij de besten in het vak en mijn voortdurende drang om mezelf steeds te verbeteren bracht me onder andere in Texas en Italië. Ik ben op mijn best als ik ongedwongen en onzichtbaar kan fotograferen in natuurlijk licht. Maar we zijn België en in slechte lichtomstandigheden kan ik ook met mijn flitsers uit de voeten. Ik fotografeer een koppel tijdens de fotoshoot het liefst zo naturel mogelijk, maar als ik de mogelijkheid zie om een creatieve en abstracte bruidsfoto te maken zal ik het zeker niet laten. En als de gasten tijdens het dansfeest zich helemaal laten gaan, kom ik helemaal in mijn element…

Wat is je service?

Ik lever heel veel beelden af die altijd met de nodige zorg ge-edit zijn. Afhankelijk van wat er te gebeuren valt zijn dit bij een dagreportage gemiddeld 800-1000 beelden. Elke foto is in kleur, maar als ik denk dat een beeld beter tot zijn recht komt in zwart-wit krijg je beide versies. Alle beelden kan je in een hoge resolutie downloaden in jullie eigen online foto gallerij, waarop je zelf de mensen kan uitnodigen die je wil. Bij elke huwelijksreportage krijg je ook een lange slideshow van jullie huwelijksverhaal, die je kan downloaden of delen op sociale media. Er is een ruime keuze aan luxe albums, stoefboekjes of muurdecoratie en als je ook de photobooth boekt op jullie dag krijg je een leuke korting…

We willen je graag, maar hadden een ander budget in gedachten?

Huy Nguyen – de man achter het gerenommeerde Fearless Photographers – zei ooit: ‘The hobby photographer makes great photos when everything is going right. The professional photographer makes great photos when everything is going wrong. That is what you are paying for!’ Door mijn vele workshops kan ik elk facet van de dag aan ook al loopt het niet zoals gepland; van slechte lichtomstandigheden tot extreem zonlicht en van de exacte sfeer van het moment weergeven tot de kunst van interessante beelden te maken tijdens saaie momenten. Mijn prijs is markt conform en het is altijd jammer als ik verneem dat ze iemand kiezen die 300 euro goedkoper is maar liever mijn stijl zien. Dan is mijn tip: geef je vrienden en familie voor je verjaardag/kerst/… de subtiele hint om een cadeaubon aan te schaffen of we regelen iets om de betaling in schijven te doen…

Is Oost-Vlaanderen je enige actie terrein?

Nee! Ik heb huwelijken gefotografeerd in elke provincie van het land en ben ook beschikbaar om jullie verhaal te vertellen op een buitenlandse bestemming. De studio is gelegen in Adegem, waar ik elk koppel liefst eens live ontvang voor een gezellige babbel en een koffie. Door een verre afstand en drukke werkomstandigheden is het voor een koppel vaak niet evident om naar de studio te komen. Heel vaak boeken deze mensen mij al om zeker te zijn van hun datum; dan komen die eens langs als hun agenda het toe laat of als ze een uitstap naar Brugge/Gent hebben gepland…

Zijn awards belangrijk voor je?

Ja en nee. Nee, omdat ik nooit een huwelijk begin te fotograferen met de intentie om awards te schieten. Daarvoor boeken de mensen mij niet. Ik wil eerst en vooral jullie een mooie beleving en reportage afleveren. Maar ik weet tijdens het fotograferen wel al waar er potentieel in zit en zie ik prijswinnende beelden als een soort kwaliteitslabel. Je meten met de wereldtop geeft je altijd nieuwe inzichten om bepaalde situaties aan te pakken en het is een eer dat verschillende buitenlandse federaties me reeds gekozen hebben om te zetelen in de wedstrijdjury…

Eet je mee?

Graag! Want heel vaak heb ik huwelijksreportages van 15u en langer, dan heb je wel de nodige energie nodig om het uit te houden tot het einde en de focus te bewaren om mooie beelden te maken…

LIFESTYLE

BOUDOIR

Als koppel heb je een unieke connectie. Een intieme connectie. Een prachtige connectie om vast te leggen op de gevoelige plaat. Je hoeft geen sixpack te hebben als man of een supermodellen lichaam als vrouw. Wees gewoon jullie zelf en de mooie beelden volgen vanzelf. Wil je dit als verrassing geven aan je partner of doe je het gewoon lekker voor jezelf, geen probleem!! In de studio is dit ook mogelijk, maar dan ben je heel beperkt qua beweeglijkheid en achtergrond. Mijn voorkeur gaat eerder naar een hotel/B&B of gewoon bij jullie thuis. Het is een boudoir, dus jullie gaan uiteraard uit de kleren. Hoe ver je hierin gaat bepalen jullie zelf!

VANAF 300 EURO

ZWANGER

Jullie zijn zalig zwanger! Een welgemeende proficiat! Deze belangrijke periode in jullie leven mag je niet zomaar voorbij laten gaan zonder een mooie fotoreportage!

VANAF 300 EURO

KOPPEL

Pas verliefd of al 25 jaar samen, maakt helemaal niet uit. Deze fotoshoot is gewoon fun! In de studio is dit ook mogelijk, maar dan ben je heel beperkt qua beweeglijkheid en achtergrond. Mijn voorkeur gaat naar een leuke locatie, maar de keuze is uiteraard aan jullie!

VANAF 300 EURO

DAY IN THE LIFE

Familie is het aller belangrijkste en door mijn journalistieke stijl van fotograferen kan ik jullie gezinsband op een unieke manier weergeven. Geen stijve poses, geen geforceerde glimlach of hoge verwachtingen voor de kleintjes die ze toch niet kunnen waar maken tijdens de shoot. Wees gewoon jullie zelf en dit kan het best tijdens je dagelijks bezigheden. Een beetje knutselen, wat spelen in de tuin, kriebelgevechten met papa, een taart bakken met mama,… Ongedwongen en spontaan. Jullie dagelijkse leven. A day in the life…

VANAF 425 EURO

DESTINATION SHOOT

Heb je altijd gedroomd om met je partner een fotoreportage te maken op de bestemming van je dromen? Als verlovingsshoot of als afterwedding reportage kan ik dit zeker voor je waar maken. Met een goedkope vlucht of trein/autorit gaan we er een dagje op uit en we maken je dromen waar! Of ik kom je achterna op jullie huwelijksreis. Alles is mogelijk!

OFFERTEPRIJS

BACKSTAGE

Ben je een band die een reportage wil van een belangrijk optreden, inclusief backstage en on stage beeldmateriaal? Ik heb ervaring met o.a. Powerstroke, Pro-Pain, Soul Sister, Clouseau, Sioen, Roland,…

OFFERTEPRIJS

EVENT/PARTY

Bedrijfsevents, verjaardagsfeesten, communiefeesten, straatfeesten, tentoonstellingen, supportersavonden,…

OFFERTEPRIJS

SWEET 16

Je zoon of dochter wordt 16 jaar. Het kind-zijn is er al lang uit en voor je het beseft stappen ze de volwassen wereld in. Het perfecte moment om deze periode in between te laten fotograferen…

VANAF 300 EURO

COMMUNIE/LENTEFEEST

Is er een feestvarken in de familie? Dit mag je van mij verwachten als je een communiereportage wil boeken.

geen stereotiepe, klassieke en overgeposeerde beelden, maar eigentijdse portretten van je kind

jullie bepalen zelf de locatie waar de shoot zal door gaan

mogelijkheid voor ontwerp en afdrukken van kaartjes, geschenkalbums,…

VANAF 95 EURO

BEDRIJF

Heb je portretten nodig van je personeelsleden? Zijn de foto’s op je website dringend aan vernieuwing toe? Heb je beelden nodig van een werf voor het bedrijfsmagazine?

OFFERTEPRIJS