About Kristof Claeys Photography 2017-05-18T23:47:23+00:00

Kristof. Adegem. 2 dochters. Inge. Fotograaf. Voetballer. Ambitieus. Duvel.

We zijn 2006, ergens in het Libië van Kadhaffi. Tijdens een trans-Sahara in een 2pk kwam een jeugddroom om fotograaf te worden opnieuw opborrelen. De adembenemende Afrikaanse landschappen, locale karakterkoppen, prachtige kleuren en fantastisch licht. Al dat moois en een simpele systeemcamera zonder kennis van fotografie.

Eenmaal terug in België heb ik me meteen ingeschreven voor de avondopleiding fotograaf. En toen ging het al heel snel over van hobby naar bijberoep.

Huwelijksreportages in journalistieke stijl

Sinds 2016 is mijn specialiteit huwelijken. Om steeds betere reportages te kunnen bieden aan mijn koppels, volg ik regelmatig workshops bij de besten in het vak (Philippe Swiggers, Yves Schepers, Dries Renglé, Damon Pijlman).

Mijn stijl kan je omschrijven als ‘fotojournalistiek‘. De traditionele reportages (kijk eens mooi in de lens in een allesbehalve ontspannen pose) zijn niet mijn ding; ik registreer het verloop van de dag en ga constant op zoek naar echte momenten. Een knuffel van de oma, een bruidsmeisje die een traan weg pinkt, de eerste ontmoeting van het koppel, een verliefde blik van de bruid, helemaal losgaan op de dansvloer,… Deze momenten zijn voor mij belangrijk en geven een meerwaarde aan de huwelijksreportage.

Als jullie mij de eer geven om deze belangrijke gebeurtenis voor jullie vast te leggen, dan smijt ik mij helemaal!

Contacteer mij nu